Internetbehandling

Internetbaserad KBT har visat sig vara en fungerande behandlingsmetod för en rad problemområden som depression, social fobi, paniksyndrom, generaliserat ångestsyndrom, stress, sömnproblem, långvarig smärta och tinnitus m.fl.

Internetbehandling är även en behandlingsform som passar många av primärvårdens patienter som kanske inte har möjlighet att komma till vårdcentralen varje vecka, och som också har kapacitet att ta del av en behandling på distans.

Läs mer…

Internetbehandling med KBTÄr du intresserad av internetbehandling kan vi varmt rekommendera boken ”Internetbehandling med KBT” som är skriven av Kristofer Vernmark och Jonas Bjärehed. Boken ger en praktiskt genomgång av behandlingsarbetet från hur man skapar fungerande behandlingsupplägg och förbereder sig praktiskt till vilka terapeutfärdigheter som krävs för att genomföra en lyckad behandling. I boken finns även många fallexempel, checklistor och annat praktiskt material.

SKL har även skrivit en rapport om internetbehandling som är tänkt att ge landsting och vårdgivare information om vad de behöver tänka på och förbereda inför en start av sådan verksamhet.

 

Kommande projekt

Samtliga behandlingsmanualer kommer att integreras i vår kostnadsfria internetbaserade plattform för internetstödd KBT behandling. Mer information kommer under senare delen av 2016.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *